Zadaj pytanie na forumZostań naszym ekspertem
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

Wieszjak.pl Panorama Firm |

~as 94.42.*.* |
Odpowiadamy pod oryginałem , odpowiedź nad to top-postowanie ... kompletnie zła zasada | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~dobra rada 86.63.*.* |
"Maile oficjalne do wykładowcy wysyłamy na jego adres służbowy. Nawet jak podał nam maila prywatnego, to lepiej wysłać swoją wiadomość na oficjalną skrzynkę." ale tylko, jezeli chcemy, zeby tego maila nie przeczytal... Jezeli ktos podaje nam adres do korespondencji, to niegrzecznoscia byloby wysylanie listu na inny adres. Pewnie dlatego podal nam inny adres, ze ze sluzbowej skrzynki rzadko/wcale nie korzysta. | ||
linki reklamowe | |
~Carol 193.34.*.* |
Konwenanse konwenansami, a w życiu bywa różnie (o czym przekonałam się dzisiaj na własnej skórze). Niedawno wystosowałam do pani magister prowadzącej zajęcia maila z prośbą o przełożenie terminu zaliczenia, ponieważ kolidował on z wykładami. Zastosowałam formę listu, zwrot grzecznościowy (Szanowna Pani Magister, Z wyrazami szacunku itp.), ton nie był roszczeniowy - wielokrotnie pisałam maile do wykładowców w ten sposób. Został ustalony drugi termin dla kilku osób. Pani zrobiła test jak dla wszystkich, ale dodatkowo przepytała mnie jeszcze gruntownie jako jedyną i na koniec poczęstowała komentarzem "Na przyszłość proszę pisać milsze maile". WNIOSEK: Po pierwsze dostosowuj formę listu do poziomu odbiorcy :D | ||
linki reklamowe | |

| Newsletter Moda i Uroda - zamów | Kalkulator BMI |
| Trendy 2011/2012 | Dopasuj fryzurę |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |