Wieszjak.pl
Panorama Firm
 Moda i urodaUroczystościDzieckoByć kobietąEzoterykaZdrowieDietyKuchniaNarzędziaForum
1
Przejdź do strony:
» Mail do wykładowcy
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Uroczystości
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~as
94.42.*.*

22:30 02-07-2009
Odpowiadamy pod oryginałem , odpowiedź nad to top-postowanie ... kompletnie zła zasada
  zgłoś naruszenie regulaminu
~dobra rada
86.63.*.*

14:18 27-10-2011
"Maile oficjalne do wykładowcy wysyłamy na jego adres służbowy. Nawet jak podał nam maila prywatnego, to lepiej wysłać swoją wiadomość na oficjalną skrzynkę."
ale tylko, jezeli chcemy, zeby tego maila nie przeczytal...
Jezeli ktos podaje nam adres do korespondencji, to niegrzecznoscia byloby wysylanie listu na inny adres. Pewnie dlatego podal nam inny adres, ze ze sluzbowej skrzynki rzadko/wcale nie korzysta.

linki
reklamowe

~Carol
193.34.*.*

13:07 26-01-2012
Konwenanse konwenansami, a w życiu bywa różnie (o czym przekonałam się dzisiaj na własnej skórze). Niedawno wystosowałam do pani magister prowadzącej zajęcia maila z prośbą o przełożenie terminu zaliczenia, ponieważ kolidował on z wykładami. Zastosowałam formę listu, zwrot grzecznościowy (Szanowna Pani Magister, Z wyrazami szacunku itp.), ton nie był roszczeniowy - wielokrotnie pisałam maile do wykładowców w ten sposób. Został ustalony drugi termin dla kilku osób. Pani zrobiła test jak dla wszystkich, ale dodatkowo przepytała mnie jeszcze gruntownie jako jedyną i na koniec poczęstowała komentarzem "Na przyszłość proszę pisać milsze maile".
WNIOSEK: Po pierwsze dostosowuj formę listu do poziomu odbiorcy :D

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Newsletter Moda i Uroda - zamówKalkulator BMI
Trendy 2011/2012Dopasuj fryzurę
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forum
Ekspert wieszjak.pl

Maja Przesławska

Psycholog międzykulturowy z Przystani Psychologicznej.
Zostań naszym ekspertem
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona