Forum Wieszjak.pl » Kobieta » Uroczystości » Mail do wykładowcy »  Dodaj komentarz
Mail do wykładowcy - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
13:07 26-01-2012  ~Carol
Konwenanse konwenansami, a w życiu bywa różnie (o czym przekonałam się dzisiaj na własnej skórze). Niedawno wystosowałam do pani magister prowadzącej zajęcia maila z prośbą o przełożenie terminu zaliczenia, ponieważ kolidował on z wykładami. Zastosowałam formę listu, zwrot grzecznościowy (Szanowna Pani Magister, Z wyrazami szacunku itp.), ton nie był roszczeniowy - wielokrotnie pisałam maile do wykładowców w ten sposób. Został ustalony drugi termin dla kilku osób. Pani zrobiła test jak dla wszystkich, ale dodatkowo przepytała mnie jeszcze gruntownie jako jedyną i na koniec poczęstowała komentarzem "Na przyszłość proszę pisać milsze maile".
WNIOSEK: Po pierwsze dostosowuj formę listu do poziomu odbiorcy :D
2.
14:18 27-10-2011  ~dobra rada
"Maile oficjalne do wykładowcy wysyłamy na jego adres służbowy. Nawet jak podał nam maila prywatnego, to lepiej wysłać swoją wiadomość na oficjalną skrzynkę."
ale tylko, jezeli chcemy, zeby tego maila nie przeczytal...
Jezeli ktos podaje nam adres do korespondencji, to niegrzecznoscia byloby wysylanie listu na inny adres. Pewnie dlatego podal nam inny adres, ze ze sluzbowej skrzynki rzadko/wcale nie korzysta.
3.
22:30 02-07-2009  ~as
Odpowiadamy pod oryginałem , odpowiedź nad to top-postowanie ... kompletnie zła zasada

Niezbędnik »

Katalog ciuchówKalkulator BMI
Trendy 2012Dopasuj fryzurę
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forum
Ekspert wieszjak.pl

Katarzyna Straburzyńska

Psycholog i konsultantka Feng Shui
Zostań naszym ekspertem
dukeaeccGarionmfilipinkaja_jagienka
dukeaeccGarionmfilipinkaja_jagienka