szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick
* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
16:10 13-10-2010 zofbro
Ignorowanie psa jest skuteczne, ale warto również za każdym razem gdy wchodzimy do domu a nasz pupil nas "obskakuje" prócz ignorowania wyjść i wejść jeszcze raz i powtarzać czynność aż do skutku. Mój weterynarz twierdzi, że deptanie psa nie daje żadnych rezultatów. Wręcz przeciwnie - drażni psa jeszcze bardzie bo zwyczajnie sprawiamy mu ból.
2.
16:51 06-10-2010 ~Ja
Mój tez miał tendencję skakania i po mnie i po znajomych. Przychodząc do domu ignorowałam go. Gdy probował skakać skutkowała krótka komenda siad. I tak za każdym razem aż do skutku. Warto też przygotować znajomych przed wizytą aby reagowali w ten sam sposób. U mnie pomogło. A i nie zapominajmy nigdy o nagrodzie :)
Słyszałam tez, że można wykorzystać taki trik. Gdy pies skacze staje mu się na tylne łapy ale nigdy tego nie próbowałam
3.
13:49 27-09-2010 ~A-nicz
Ja zawsze grożę palcem i mówię podniesionym głosem. Dostawał też przez jakiś czas karę - np. nie dawałam mu smakołyków. I powiem, że poskutkowało :)
4.
10:16 08-09-2010 ~Aniutek
Mój pies świętej pamięci też tak skakał i czasami kogoś nawet zadrapał. Teraz już będę wiedziała jak psa oduczyć - jak będę mieć znowu zwierzaka w domu.