worki pod oczami(http://kobieta.wieszjak.pl/forum/thread/14490,worki-pod-oczami.htm)
tagalog
- 14:57 19-11-2009
Moja zmorą zaczęły być worki i cienie pod oczami. Wiem, że można zamaskować je makijażem, ale ja wolałabym znaleźć sposób, żeby się ich pozbyć. Poza tym, mam bardzo szarą cerę. Czy to jest kwestia mikrokrążenia?? Proszę o rady.
~murzynek333
- 15:42 19-11-2009
przyczyn moze byc bardzo wiele. czy stosujesz jakies kremy? a wysypiasz sie w ogole, czy budzisz kilka razy w nocy?
Anka_
- 21:16 20-11-2009
sprawdz nerki,tarczyce...czsem te organy powoduja worki
Magda.Mała.Mi
- 19:27 23-11-2009
Też miałam ten problem. Pomogły mi ćwiczenia - chodzę na jogę i na basen. Wieczorem wmasowuję w siebie balsam nawilżający. Na twarz i pod oczy wklepuję krem Vichy Myokine. Wietrzę sypialnię, a później szybko wskakuję pod ciepłą pościel z wełny wielbłądziej. Nie dość, że ciepło, to jeszcze wykonuje mikromasaż:)Rano mleko z miodem i pełna energii idę do pracy.
tagalog
- 15:16 24-11-2009
sprawdzałam nerki i tarczycę. Jest ok. Z wysypianiem faktycznie gorzej-stres i wybudzanie się.
Magda.Mała.Mi, Czy taka pościel się nadaje dla alergików? ? Na jakiej zasadzie jest ten mikromasaż?
murzynek333
- 16:04 24-11-2009
Anka, jak to tarczyca wplywa na worki pod oczami? rany nie wiedzialam, chociaz z drugiej strony wszystko na wszystko wplywa;p
O co chodzi z ta posciela? Antyalergiczna? A kurz sie na niej nie zbiera, i w niej takze?
Magda.Mała.Mi
- 23:04 24-11-2009
Wełna ma lanolinę, która nie wchłania kurzu i nie jest siedliskiem roztoczy. Jeśli tylko alergenem nie jest sama wełna, każdy alergik może pod nią smacznie spać.
Wiesz co, mi pomagał na worki pod oczami żel ze świetlikiem. Słyszałam też, że dobre są okłady z herbaty i rumianku. A masz tak od niewyspania, od komputera, płaczu? Niektórzy tak po prostu mają, ja się muszę naprawdę wymęczyć, wypłakać i nie spać żeby mieć worki pod oczami. A moja siostra na przykład popłacze chwilę i ma od razu opuchnięte oczy.
~Ona_1777
- 22:49 26-02-2010
ja też mam worki pod oczami ale mi za to wykryto tarczycę i możliwe że to od tego...:/ dajcie jeszcze jakieś rady - chętnie poczytam :)
pozdrawiam.
~Krystyna
- 18:01 07-03-2010
Witam,chciałam powiedziec,ze równiez mam cienie pod oczami oraz worki od kilku lat ,ze z korektorem się nie rozstaje wogóle .Jestem alergiczką od dziecinstwa ,mam równiez kamicę nerkowa oraz przewlekłe zapalenie tarczycy od 10 lat i jestem pacjentką lekarza endokrynologa od 10 lat .Myslę,ze to jest wina choroby tarczycy te cienie i worki pod oczami, ale dodam tez ,ze gdy dochodzi prócz cieni i sinców oraz worków pod oczami jeszcze puchnięcie powiek to napewno jest winna tarczyca.Moja mama chorowała na nadczynnosc tarczycy kilkanascie lat ,niestety zmarła 1,5 roku temu ale była leczona jodem a pózniej przyjmowała hormon tarczycy i zawsze miała okropne since pod oczami i worki, jakby tylko ciagle płakała i nie spała wogóle w nocy.Myslę,ze to wina zle pracującej tarczycy, ale zapytam jeszcze na kolejnej wizycie lekarza endokrynologa czy to prawda.Pozdrawiam!
~ALa
- 21:38 22-05-2010
www.overhere.blog.onet.pl - tam jest trochę sposobów
Anitka
- 15:54 05-08-2010
Ja mam ten problem, może nie worki a cienie pod oczami. Kiedyś, dawno temu usłyszałam o możliwości wstrzyknięcia w te miejsca lipidów żeby je zlikwidować. Czy któraś z Was słyszała o takim zabiegu? Gdzie można go wykonać i czy jest skuteczny?