Zadaj pytanie na forumZostań naszym ekspertem
| dukeaecc | Garion | mfilipinka | ja_jagienka |

~Monia 89.78.*.* |
Podana przez Ciebie tabela spowodowała ,że moja nastolatka stwierdziła iz przy 158cm waga 48 kg to za dużo i zaczęła "odchudzanie". Matka oczywiście głupoty wygaduje twierdząc ,ze kilogram więcej od idealnej wagi podanej w tabelce nie świadczy o tym ,że jest za gruba. Myślę ,że powinnaś uzupełnić tę tabelę o kilka danych :- podać jaka waga ponizej idealnej jest niebezpieczną dla zdrowia , -jaka powinna być waga należna w zależności od budowy, czyli nie jedna wartość ale widełki których przekroczenie powoduje najpierw nadwagę (lub zabójcze wychudzenie ) a od jakich wartości mówimy o chorobliwej otyłości. Nastolatki nieststy często nie są świadome ,ze zbyt mała waga tak jak zbyt wysoka ,też jest zagrożeniem dla zdrowia i zycia. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~zal. 89.75.*.* |
popieram monie... !!! | ||
linki reklamowe | |
~karola 192.168.*.* |
chyba ktoś tu czytać ze zrozumieniem nie potrafi. Przecież masz podane wartości od ktorych zaczyna sie otyłość? a chyba o tym jest artykuł prawda? i jak twoim zdaniem dopasować wagę do określonej budowy ciała? Zastanów się trochę zanim coś napiszesz? | ||
~gość 79.191.*.* |
żal.pl wejdź se na tą stronę.... magister ???? yhhh... już to widze | ||
linki reklamowe | |

| Katalog ciuchów | Kalkulator BMI |
| Trendy 2012 | Dopasuj fryzurę |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |