Forum Wieszjak.pl » Kobieta » Ezoteryka » Siatka Bagua »  Dodaj komentarz
Siatka Bagua - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
18:45 03-08-2011  Włodzimierz Buliński
hania111.87 napisal(a): Jak to kompas? A jak ktoś spojrzy na siatkę Bagua jak na rzut swojego mieszkania i ustawi wszystko wg tego bez wyznaczania dokładnych kierunków wschód zachód itd.

Pewnie masz na myśli siatkę ze strefami kariery, bogactwa itd.
Prawdziwe Feng Shui opiera się właśnie na kompasie i dokładnym pomiarze.
mając pomiar oraz datę budowy, można obliczyć i odpowiednio nałożyć wykres.
Książka, którą wcześniej polecała Małgosia, może ci w tym pomóc.
2.
10:28 03-08-2011  hania111.87
Jak to kompas? A jak ktoś spojrzy na siatkę Bagua jak na rzut swojego mieszkania i ustawi wszystko wg tego bez wyznaczania dokłanych kierunków wschód zachód itd.
3.
08:58 17-05-2010  Karolina
Wystarczy do tego kompas i znajomość kierunków: północ, południe, wschód i zachód.
4.
19:00 14-05-2010  ~gość
witam zgodnie z kierunkami swiata ale jak to rozumiec
5.
08:19 27-04-2010  Karolina
Z tego co mi wiadomo można, na pokój, biurko...ale warto robić to zgodnie z kierunkami świata.
6.
20:44 25-04-2010  ~Ola
Witam,
Czy można nałożyć siatkę Bagua na jeden pokój czy trzeba na całe mieszkanie
7.
22:11 28-03-2010  Włodzimierz Buliński
Tomaszu,
z tym skierowaniem mieszkania w bloku jest tak, że obieramy skierowanie samego mieszkania. W takim mieszkaniu najczęściej taką stroną jest ściana z największą ilością okien (często z oknem balkonowym).
Czasami są dwie ściany z podobną powierzchnią okien i wtedy decydują inne względy czyli charakterystyka pomieszczeń i oczywiście bardzo ważne warunki zewnętrzne czyli to co widzimy z okien mieszkania.
Nie ma gotowej recepty i zawsze trzeba wziąć pod uwagę wszystkie czynniki, zarówno te wewnętrzne jak i zewnętrzne.
Generalnie strona skierowania jest bardziej Yang, czyli to przez nią wchodzi najwięcej tej żywotnej energii.

pozdrawiam
Włodzimierz Buliński
konsultant Feng Shui i Ba Zi
FSRC Practitioner
www.fengshuiwlade.com
8.
21:20 28-03-2010  ~Tomasz
Panie Włodzimierzu moje mieszkanie też jest w kształcie litery L i wypróbowałem ten Pana sposób na znalezienie środka i chyba wyszło OK. Dla porównania wyciąłem z kartonu rzut mieszkania i wbiłem w wyznaczonym miejscu igłę z nawleczoną nitka i "model" idealnie zawisł w równowadze.
Teraz pomęczę się ze znalezieniem skierowania i tu moje pytanie jak to się rozpatruje w mieszkaniu w bloku ?
9.
20:37 14-03-2010  Włodzimierz Buliński
goralko,
jeśli rzut twojego mieszkania ma kształt litery "L" to podziel go na dwa prostokąty i systemem przekątnych każdego z nich otrzymasz dwa środki, które połączysz ze sobą linią prostą. Tą prostą miedzy tymi środkami, dzielisz na dwa odcinki, których wymiary powinny być uzależnione od stosunku pola powierzchni jednego prostokąta do drugiego prostokąta.
Czyli jeżeli jeden prostokąt wyniesie np. 33% powierzchni całej figury (naszego mieszkania), to punkt dzielący tą prostą będzie leżał w około 1/3 długości prostej ale w stronę tego większego prostokąta.
Ten punkt będzie środkiem wykresu mieszkania.

Natomiast oprócz ustalenia środka wykresu trzeba jeszcze znać datę wybudowania budynku (piętra) oraz obrać stronę skierowania wykresu.

pozdrawiam
Włodzimierz Buliński
konsultant Feng Shui i Ba Zi
FSRC Practitioner
10.
16:11 14-03-2010  Costagnac
siatkę bagua, a raczej magiczny kwadrat lo shu, czy tez tzw. "tort" nakłada się zawsze zgodnie ze stronami świata. DO uzgodnienia pozostaje jedynie wyznaczenie środka mieszkania.

Niezbędnik »

Katalog ciuchówKalkulator BMI
Trendy 2012Dopasuj fryzurę
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZostań naszym ekspertem
dukeaeccGarionmfilipinkaja_jagienka
dukeaeccGarionmfilipinkaja_jagienka
Dołącz do naszego grona