Zadaj pytanie na forumZostań naszym ekspertem
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

Wieszjak.pl Panorama Firm |

~Comacold 89.74.*.* |
Badania przeprowadzone na szczurach dowodzą, że owszem, je się więcej, ale nie tyje lecz chudnie, bo metabolizm jest zaburzony. I tak zwierzęta poddawane deprywacji snu starają ratować swoją wagę jedząc więcej... A co do optymalnej ilości snu to dla każdego ta wartość może być inna, jednemu starcza 7 godzin a innemu potrzeba 9 żeby się wyspać więc nie ma co pilnować tych 7 godzin tylko wstawać kiedy się wyśpimy. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gość 89.231.*.* |
Gdyby tak mogło być jak chcemy...Ja pamiętam 'jeszcze' czasy - tzn. lata 90te kiedy uważał się, że 'normalny' czas snu wynosi... 8 godzin. Wyraźnie ze wzrostem wymagań pracowniczych zmieniły się również poglądy naukowe - 'normalny' zamieniono na ' optymalny' a 8 na 7 . Dowiemy się za chwilę, że o tym donoszą Najnowsze Osiągnięcia Naukowe. Tymczasem ja np. potrzebuję co najmniej... 9 godzin snu, żeby funkcjonować normalnie. A najlepiej 10. Niestety, z pracą nijak się to nie pokrywa, natomiast kolizje ukazują okrutną prawdę: w 'ostatniej' pracy przy konieczności prania i zrobienia posiłku (g. 22-24) zostawało mi na sen ok. 5 godzin z czego przesypiałam tylko 3-4. Nic dziwnego, że 'wytrzymałam' w tej pracy 2 tygodnie i ... nigdy więcej takiej pracy!!!Zwłaszcza że pracodawca nie przewidywał sprzeciwu w przypadku pracujących weekendów... Pozdrawiam PS. Szukam NORMALNEGO zatrudnienia... Jak na razie mi się nie udało... | ||
linki reklamowe | |
~gość 83.10.*.* |
sen to indywidualna potrzeba organizmu, a nie reguła czy też artykuły mądrych tego Świata, zwykły bzdet, każdy śpi ile mu pasuje aż wypocznie, jak zarwie dwie noce to trzecią odeśpi z nawiązką, a ten kto mało snu potrzebuje nie będzie się męczył w łóżku. Ludzie to nie odbicie stempelka, żeby ich traktować jednakowo. | ||
linki reklamowe | |

| Newsletter Moda i Uroda - zamów | Kalkulator BMI |
| Trendy 2011/2012 | Dopasuj fryzurę |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |