Zadaj pytanie na forum
![]() | Monika HajdukAbsolwentka studiów magisterskich na kierunku Dietetyka na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. |
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

Wieszjak.pl Panorama Firm |

~Justa 79.97.*.* |
Nie zgadzam sie z tym, gdyz caly czas mozesz jesc warzywa, owoce, kurczaka, rybe, ryz. Jest to podzielone na dnia, ale mimo wszystko nie zjadasz tylko zupe. Efekty po tygodniu niesamowite i jesli po ukonczeniu nie wrocisz do dawnych nawykow, utrzymasz wage. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Justa możesz dokładniej opowiedzieć efekty? Kiedyś stosowałam 4 dni i schudłam 3kg. Od dziś znowu zaczynam, przydała by się rada chociaż sporo o tym czytałam. | |||
linki reklamowe | |
Każda wypowiedź miło widziana :) Dzielcie się doświadczeniami to naprawdę motywuje. | |||
~kssica2 84.63.*.* |
ja od dziś yaczełam tę diete ale nie wiem jak długo wytrzymam bo zupa jest ochydna ale musye dac rade po tej diecie zaczynam 1000 kcal trzymajcie kciuki | ||
na zupę znalazłam mnóstwo przepisów, jedne dozwalają sól inne nie, niektóre proponują przyprawianie przyprawami typu "warzywko" lub bulionami. Osobiście stwierdziłam, że po dodaniu kostki rosołowej zupa smakuje o wiele lepiej. Trzymamy kciuki :) piszcie o efektach dietki :) | |||
Ja jestem juz na drugim dniu dietki... Jak na razie czuje sie sie super :) pozdrawiam | |||
Należy pamiętać, że zalecana redukcja masy ciała to ok 0,5-1kg/tyg. Większa redukcja masy ciała to redukcja z tkanki wodnej a nie tłuszczowej. Poza tym szybsza redukcja niz 1kg/tydz może powodować znaczne obniżenie podstawowej przemiany materii co bardzo zwiększa ryzyko efektu jo-jo po zakończeniu diety. Czy nie warto zatem nauczyć się prawidłowych nawyków żywieniowych zamiast korzystać z diet 'cud'? Takie diety zazwyczaj nie uczą prawidłowych zachować żywieniowych, a racjonalne żywienie powinniśmy wdrożyć na stałe w swoje życie. N | |||
linki reklamowe | |
Witaj. Nie wiem, jak często stosowałaś diety i czy nie nastąpił u ciebie efekt jo-jo po diecie kapuścianej. Z opisów tych, którzy stosowali różne diety wynika, że może nastąpić. Dlatego sądzę, że warto zaufać fachowcom. Pozdrawiam | |||
~Gigi 77.115.*.* |
ja byłam na tej diecie 7 dni i schudłam, ale miałam świadomość ze jedyne co ta dieta powoduje to pozbycie się wody z organizmu i ewentualnie zmniejszenie żołądka lekkie. i tak to u mnie zadziałało. po 7 dniach zaczęłam stosować inną dietę, niskokaloryczną, zdrową, bogatą w białko i owoce i warzywa, małe porcje. ale po kapuścianej wydawała się mi ona boska i obfita :) kapuścianej zupy zrobionej wg przepisu nie byłam w stanie jeść, wiec dorzucałam sobie kostkę rosołowa i doprawiałam te zupę po swojemu, albo gotowałam te warzywa i dusiłam, zjadając porcje warzyw z której miała być ta zupa. to co chciałam osiągnęłam. na pewno nie można się taka dietą trwale odchudzić i skutecznie bez efektu jojo i na pewno nie można jej długo stosować, bo nie ma w niej wszystkich mikroelementów potrzebnych dla zdrowia. | ||
Nie wiem czy dieta kapuściana jest skuteczna, bo nigdy nie stosowałam jej długotrwale, wiem za to, że jest przepyszna! Od kiedy wpadł mi w ręce przepis na tą zupę z kapusty robię ją regularnie ;) | |||
| Newsletter Moda i Uroda - zamów | Kalkulator BMI |
| Trendy 2011/2012 | Dopasuj fryzurę |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |