Wieszjak.pl
Panorama Firm
 Moda i urodaUroczystościDzieckoByć kobietąEzoterykaZdrowieDietyKuchniaNarzędziaForum
Przejdź do strony:
» Dieta kapuściana
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Diety
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Justa
79.97.*.*

08:54 13-02-2010
Nie zgadzam sie z tym, gdyz caly czas mozesz jesc warzywa, owoce, kurczaka, rybe, ryz. Jest to podzielone na dnia, ale mimo wszystko nie zjadasz tylko zupe. Efekty po tygodniu niesamowite i jesli po ukonczeniu nie wrocisz do dawnych nawykow, utrzymasz wage.
  zgłoś naruszenie regulaminu

20:22 15-02-2010
Justa możesz dokładniej opowiedzieć efekty? Kiedyś stosowałam 4 dni i schudłam 3kg. Od dziś znowu zaczynam, przydała by się rada chociaż sporo o tym czytałam.

linki
reklamowe

22:45 15-02-2010
Każda wypowiedź miło widziana :) Dzielcie się doświadczeniami to naprawdę motywuje.
~kssica2
84.63.*.*

11:42 16-02-2010
ja od dziś yaczełam tę diete ale nie wiem jak długo wytrzymam bo zupa jest ochydna ale musye dac rade po tej diecie zaczynam 1000 kcal trzymajcie kciuki

17:17 16-02-2010
na zupę znalazłam mnóstwo przepisów, jedne dozwalają sól inne nie, niektóre proponują przyprawianie przyprawami typu "warzywko" lub bulionami. Osobiście stwierdziłam, że po dodaniu kostki rosołowej zupa smakuje o wiele lepiej. Trzymamy kciuki :) piszcie o efektach dietki :)

17:08 19-02-2010
Ja jestem juz na drugim dniu dietki... Jak na razie czuje sie sie super :)
pozdrawiam

18:56 22-02-2010
Należy pamiętać, że zalecana redukcja masy ciała to ok 0,5-1kg/tyg. Większa redukcja masy ciała to redukcja z tkanki wodnej a nie tłuszczowej. Poza tym szybsza redukcja niz 1kg/tydz może powodować znaczne obniżenie podstawowej przemiany materii co bardzo zwiększa ryzyko efektu jo-jo po zakończeniu diety. Czy nie warto zatem nauczyć się prawidłowych nawyków żywieniowych zamiast korzystać z diet 'cud'? Takie diety zazwyczaj nie uczą prawidłowych zachować żywieniowych, a racjonalne żywienie powinniśmy wdrożyć na stałe w swoje życie. N

linki
reklamowe

21:31 23-03-2010
Witaj. Nie wiem, jak często stosowałaś diety i czy nie nastąpił u ciebie efekt jo-jo po diecie kapuścianej. Z opisów tych, którzy stosowali różne diety wynika, że może nastąpić. Dlatego sądzę, że warto zaufać fachowcom. Pozdrawiam
~Gigi
77.115.*.*

20:40 23-06-2010
ja byłam na tej diecie 7 dni i schudłam, ale miałam świadomość ze jedyne co ta dieta powoduje to pozbycie się wody z organizmu i ewentualnie zmniejszenie żołądka lekkie. i tak to u mnie zadziałało. po 7 dniach zaczęłam stosować inną dietę, niskokaloryczną, zdrową, bogatą w białko i owoce i warzywa, małe porcje. ale po kapuścianej wydawała się mi ona boska i obfita :)
kapuścianej zupy zrobionej wg przepisu nie byłam w stanie jeść, wiec dorzucałam sobie kostkę rosołowa i doprawiałam te zupę po swojemu, albo gotowałam te warzywa i dusiłam, zjadając porcje warzyw z której miała być ta zupa. to co chciałam osiągnęłam. na pewno nie można się taka dietą trwale odchudzić i skutecznie bez efektu jojo i na pewno nie można jej długo stosować, bo nie ma w niej wszystkich mikroelementów potrzebnych dla zdrowia.

18:15 18-08-2010
Nie wiem czy dieta kapuściana jest skuteczna, bo nigdy nie stosowałam jej długotrwale, wiem za to, że jest przepyszna! Od kiedy wpadł mi w ręce przepis na tą zupę z kapusty robię ją regularnie ;)
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Newsletter Moda i Uroda - zamówKalkulator BMI
Trendy 2011/2012Dopasuj fryzurę
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZostań naszym ekspertem
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona