Wieszjak.pl
Panorama Firm
 Moda i urodaUroczystościDzieckoByć kobietąEzoterykaZdrowieDietyKuchniaNarzędziaForum
Przejdź do strony:
» Feng shui Wędrującej Gwiazdy
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Ezoteryka
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

14:56 23-02-2010
Bardzo skomplikowane jest to wszystko - czarna magia:). Groźnie to brzmi: " w 2010 roku roczna gwiazda 8 dubluje ten numer w centrum. Taki podwójny numer 8 może zapowiadać więcej niebezpieczeństw dla dzieci."
  zgłoś naruszenie regulaminu

17:10 23-02-2010
Na magii się nie znam, bo to ewdidentnie inna branża ;-)
A co do Feng Shui to, jak każda wiedza, jest i proste i skomplikowane, zależnie od tego jak gdzie się człowiek uczy, z jakich źródeł korzysta, na jakim jest etapie ...i czy w ogóle zajmowanie się nim mu służy (a propos, to czy nam jakaś dziedzina służy lub nie, albo czy akurat my możemy z niej skorzystać lub nie, definiuje BaZi)

Dla autorów piszących czy mówiących na te tematy wyzwaniem jest język. Sposób komunikowania. I niestety, niewiele osób chce, potrafi czy też widzi potrzebę się z tym wyzwaniem zmierzyć.

W moim odczuciu, nietrafionym, a wręcz błędnym podejściem jest kopiowanie czy dosłowne tłumaczenie terminologii chińskiej, ponieważ jest ona na ogół przerysowana i pełna właściwych dla tego języka i chińskiej kultury przenośni, które jednak w języku polskim rażą, a w wielu przypadkach straszą.

Odnośnie przykładu z roczną gwiazdą nr 8 w centrum (co ma miejsce w 2010 roku), nie tyle chodzi o jakieś niebezpieczeństwo, co związek tego co się dzieje w centrum z:
- młodszymi dziećmi, zwłaszcza chłopcami
- osobami o trygramie osobistym Gen, któremu przypisany jest liczba 8, zwłaszcza tym, którym przy obliczaniu tej liczby w wyniku wyszła liczba 5 (dotyczy tylko kobiet)

Optymalna i w pełni bezpieczna rekomendacja odnośnie tego jak "traktować" centrum w 2010 roku:
zachować możliwie otwartą przestrzeń, o ile to możliwe, z dostępem do głownego wejścia.

Uwaga! Feng Shui zajumjąc się w dużym stopniu profilaktyką wprowadza mnóstwo zakazów. Tego nie wolno, tamtego nie wolno. To jest niebezpieczne itp.

Co w tym roku - w centrum - wolno?
Po pierwsze normalnie używać ;-)
Po drugie, jeśli ktoś ma taką potrzebę, wolno remontować. W przeciwieństwie np. do SW (płd. zachodu), gdzie remonty czy inne głośne "prace ręczne" rekomendowane w tym roku nie są

pozdrawiam,

Anna Sztandera
Konsultantka i instruktorka Feng Shui i BaZi

linki
reklamowe

~gość
93.105.*.*

22:25 06-03-2010
te polskie fengshuisci tak znaja zie fengshui aż wstyd to czytac , powtarzaja komentarze amerykanskich pisazej o fengshui, lepej by zajeli sie robotą, a zamyleniem oczu. Dajcie im bedna osobe i co wyprowadza na biznesmena? cha-cha!!! ksiazkowe frazy powtarzac głupi potrafi! papugi - więcej nic nie potrafią!!!
~gość
87.205.*.*

09:48 07-03-2010
Mistrz się odezwał :o))))
Nawet po polsku nie umie dobrze pisać :o)))

Idź trollu zajmij się czymś pożytecznym!
~gość
91.203.*.*

22:05 07-03-2010
widać po słownictwie że kolega w szkoły nie lubił ;-)

17:27 09-03-2010
Nie rozumiem po co od razu taka agresja. Jeżeli komuś się nie podoba artykuł przecież nie musi go czytac. Ale żeby od razu obrażac ludzi, to naprawdę dziwne i nie na poziomie. Forum jest po to, żeby dyskutowac na interesujące tematy, a nie po to by się kłócic :(

20:22 09-03-2010
Nie ma co zwracać uwagi na takie osoby, bo po wypowiedzi widać ogromną trudność w wyrażaniu swojego zdania, zresztą brak tu logiki oraz podstawowych zasad gramatyki, wiec co taki człowiek ma wiedzieć o Feng Shui.
---------------------
Pozdrawiam i zapraszam.
inż. Włodzimierz Buliński
konsultant Feng Shui i Ba Zi
Practitioner FSRC Canada
www.fengshuiwlade.com
Doradca Wieszjak.pl

linki
reklamowe

10:35 02-11-2011
a ja trochę z innej beczki :) dom był zbudowany w 1990 roku i tak też policzyłam wędrującą gwiazdę. dom jest skierowany S1 a osadzony N1 i posiada(ł?) podwójną gwiazdę panującą w skierowaniu, ale w FS dla żółtodz. pisze że w 2004 wykres ten stał się nieaktualny ponieważ gwiazdą panującą jest teraz 8. więc jaki wykres jest teraz aktualny? zrobić taki sam wykres tylko zaczynając od 8 w środku? proszę o poradę bo nasza sytuacja finansowa pogarsza się z każdym miesiącem :(
~gość
82.197.*.*

09:21 03-11-2011
olivia2007 napisal(a): a ja trochę z innej beczki :) dom był zbudowany w 1990 roku i tak też policzyłam wędrującą gwiazdę. dom jest skierowany S1 a osadzony N1 i posiada(ł?) podwójną gwiazdę panującą w skierowaniu, ale w FS dla żółtodz. pisze że w 2004 wykres ten stał się nieaktualny ponieważ gwiazdą panującą jest teraz 8. więc jaki wykres jest teraz aktualny? zrobić taki sam wykres tylko zaczynając od 8 w środku? proszę o poradę bo nasza sytuacja finansowa pogarsza się z każdym miesiącem :(

Witaj Olivio,
wykres, który zrobiłaś jest jak najbardziej aktualny, tylko poprzednio panujące energie straciły swoją moc i teraz rządzą inne energie.
W tej chwili są po prostu inne priorytety i na nich trzeba się skupić aby osiągnąć dla siebie jak najlepsze rezultaty.

09:24 03-11-2011
~gość napisal(a):
olivia2007 napisal(a): a ja trochę z innej beczki :) dom był zbudowany w 1990 roku i tak też policzyłam wędrującą gwiazdę. dom jest skierowany S1 a osadzony N1 i posiada(ł?) podwójną gwiazdę panującą w skierowaniu, ale w FS dla żółtodz. pisze że w 2004 wykres ten stał się nieaktualny ponieważ gwiazdą panującą jest teraz 8. więc jaki wykres jest teraz aktualny? zrobić taki sam wykres tylko zaczynając od 8 w środku? proszę o poradę bo nasza sytuacja finansowa pogarsza się z każdym miesiącem :(

Witaj Olivio,
wykres, który zrobiłaś jest jak najbardziej aktualny, tylko poprzednio panujące energie straciły swoją moc i teraz rządzą inne energie.
W tej chwili są po prostu inne priorytety i na nich trzeba się skupić aby osiągnąć dla siebie jak najlepsze rezultaty.

to wyżej to ja (problemy z logowaniem) ;-)
---------------------
Pozdrawiam i zapraszam.
inż. Włodzimierz Buliński
konsultant Feng Shui i Ba Zi
Practitioner FSRC Canada
www.fengshuiwlade.com
Doradca Wieszjak.pl
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Newsletter Moda i Uroda - zamówKalkulator BMI
Trendy 2011/2012Dopasuj fryzurę
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forum
Ekspert wieszjak.pl

Żaneta Pawlak

Mistrz Polski w przedłużaniu i zagęszczaniu włosów 2010.
Zostań naszym ekspertem
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona