Zadaj pytanie na forumZostań naszym ekspertem
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | zaneta1985 | nika weronika |

Jestem w ciąży w 6miesiącu,obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim,mam umowę o pracę na czas określony,który kończy się przed porodem.Co będzie dalej ze mną?Czy pracodawca nie ma obowiązku przedłużenia ze mną umowy do czasu porodu lub na okres macierzyńskiego?Kto powinien placić mi za zwolnienie lekarskie?Jaka to powinna być kwota jesli moje wynagrodzenie wynosi najniższą krajową?Wiem,że jest to 100% a nie 80% jak na zwyklym L-4 ale interesuje mnie czy to taka kwota jaka jest na umowie czyli ok.1400zł czy zostaje odciągnięty od tego podatek i ubezpieczenie?Jestem w kropce... | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~Kokosek 79.191.*.* |
| ||
linki reklamowe | |
ma obowiązek przedłużyć do dnia porodu jeśli umowa wygasa po upływie 3 miesiąca ciąży. W twoim przypadku na 100 proc. musi przedłużyć do dnia porodu (bo już dawno 3 miesiąc minął) a po porodzie będziesz miała prawo do zasiłku macierzyńskiego(płaci ZUS według miejsca zamieszkania). | |||
a co do wynagrodzenia poczytaj tu http://prawo.wieszjak.pl/forum/thread/63808 | |||
| |||
~gość 68.34.*.* |
oj sporo tych wątków już jest tylko trzeba poszukać a to sie nie chce. | ||
~gość 180.210.*.* |
Oczywiście że potrącają składkę. Myslalas ze dostaniesz całe 1400? eh kobiety obudźcie się! Ciąża to nie stan w którym już tylko macie mieć zagwarantowane wszystko a nieststy mam wrażenie że sporo kobiet tak myśli. | ||
linki reklamowe | |
~gość 89.74.*.* |
Ja tak nie myślalam mój chłopak się o to ze mna spierał właśnie,ja bylam pewna,że odtrącają mi składkę ale on był innego zdania,dziękuję za odpowiedź. | ||

| Katalog ciuchów | Kalkulator BMI |
| Trendy 2012 | Dopasuj fryzurę |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |