Zadaj pytanie na forumZostań naszym ekspertem
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | zaneta1985 | nika weronika |

witam chcialabym zamienic kolejnoscia moje imiona poniewaz od zawsze czyli od malosci wszyscy na mnie mowili z drugiego imienia i tak juz pozostalo, pierwszego imienia nigdy nie lubilam i tak jest do dzisiaj zawsze bylo mi obce i chcialabym miec w papierach to drugie na pierwszym miejscu?jak to umotywowac zeby wniosek zostal pozytywnie rozpatrzony?prosze o rade? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Może właśnie tym, ze nie utożsamiasz się z tym imieniem i jest Ci ono obce. Dodatkowo możesz przedłożyć aspekt pragmatyczny i emocjonalny. | ||
linki reklamowe | |
~kłaczek45 192.168.*.* |
Wniosek zostanie uwzględniony tylko wtedy, gdy będzie uzasadniony ważnymi względami, np. - nazwisko lub imię jest ośmieszające albo nielicujące z godnością człowieka, - nazwisko lub imię, które faktycznie jest używane przez daną osobę, - nazwisko, które zostało bezprawnie zmienione, - jeżeli nazwisko lub imię jest zgodne z prawem państwa, którego obywatelstwo posiada również dana osoba. Wtyklucz sobie z tego co ci nie pasuje i pozostaje ci wariant 2 (imię, które faktycznie jest używane przez daną osobę) i na tym oprzyj swój wniosek. Napisz, że nikt tak do ciebie nie mówi i że masz problem z rozpoznawalnością gdy przedstawiasz się swoim prawdziwym imieniem. Jest w tym uzasadnianiu trochę "widzimisię" ale zawsze można spróbować. | ||
widzimisie?czemu?jatak njie uwazam w koncu chce tylko zamienic kolejnoscia nie zmieniac calkowicie? | |||
linki reklamowe | |

| Katalog ciuchów | Kalkulator BMI |
| Trendy 2012 | Dopasuj fryzurę |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |