Zadaj pytanie na forum
Zostań naszym ekspertem
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

Wieszjak.pl Panorama Firm |

W zeszłym roku bardzo chciałam zrobić tradycyjne wydrapywane pisanki, niestety efekt był mierny, ponieważ jaja nie chciały mi się dobrze ufarbować w skórce po cebuli. Czy tylko cebula nadaje się do barwienia? Znacie może jakąś inna naturalną metodę barwienia jaj? W tym roku juz nie dam za wygrana. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
a mnie w cebulniu dobrze sie maluje..moze za malo dajesz tych lupinek...musi byc mocny wywar...i wkladaj ugotowane juz do cieplego wywaru..na pol godzinki... mozna tez w ugotowanych obierkach po burakach..ladnie barwi...powodzenia | ||
linki reklamowe | |
~Gość 93.105.*.* |
W okresie Wielkanocy jaja są ważnym elementem tradycji, symbolizują życie. Nie kupujcie okrucieństwa - jajek z numerem "3", aby je wsadzić do koszyka jako pisankę! Pytaj się w sklepie o jajka bez okrucieństwa, z numerem "0", "1" lub "2". Hodowla klatkowa to masowa produkcja jaj,nastawiona na maksymalizację wyników, kosztem jakości życia kur. Nioski są umieszczane po pięć sztuk w klatkach o wymiarach 50 na 50 centymetrów. Na każdą przypada powierzchnia mniejsza od kartki formatu A4. Kury nigdy nie opuszczają klatki, nie mogą się obrócić, rozprostować skrzydeł, nie mają kontaktu ze słońcem. Opisane warunki można porównać do zamieszkania przez osiem osób sześcioosobowej windy, z której nie można wyjść. Ciasnota wywołuje agresję u ptaków, która jest tłumiona przez sztuczne światło oraz obcinanie dziobów. Wiele ptaków przedwcześnie pada, a ich wygląd dalece odbiega od rysunków pulchnych kurek na opakowaniach jajek. | ||
~gość 83.30.*.* |
no straszne te 3-ki | ||
~kogucik złoty 83.30.*.* |
a czemu te'' trojki''tak męczą..co? jaki tu zysk przeciez jak kura w złych warunkach sie hoduje to mało jaj zniesie... | ||
~gość 83.30.*.* |
a jajka z symbolem A...inne..co za jedne? | ||
jedna rada; nie wolno jesc jajek za pomoca srebrnych sztuccow,poniewaz zachodza tam szkodliwe reakcje chemiczne | ||
linki reklamowe | |
~Gość :) 89.76.*.* |
Wszystko masz na tej stronie: http://www.kuradomowa.com/zrobtosama/ozdoby_wielkanocne_barwienie_pisanek.html mam nadzieje, że pomogłam jak barwić jajka :) | ||

| Newsletter Moda i Uroda - zamów | Kalkulator BMI |
| Trendy 2011/2012 | Dopasuj fryzurę |
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |