Forum Wieszjak.pl » Kobieta » Uroczystości » Barwienie jajek »  Dodaj komentarz
Barwienie jajek - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
14:25 29-03-2010  ~Gość :)
Wszystko masz na tej stronie:
http://www.kuradomowa.com/zrobtosama/ozdoby_wielkanocne_barwienie_pisanek.html
mam nadzieje, że pomogłam jak barwić jajka :)
2.
20:43 03-04-2009  Anka_
jedna rada;
nie wolno jesc jajek za pomoca srebrnych sztuccow,poniewaz zachodza tam szkodliwe reakcje chemiczne
3.
21:16 30-03-2009  ~gość
a jajka z symbolem A...inne..co za jedne?
4.
21:47 27-03-2009  ~kogucik złoty
a czemu te'' trojki''tak męczą..co? jaki tu zysk
przeciez jak kura w złych warunkach sie hoduje to mało jaj zniesie...
5.
21:52 26-03-2009  ~gość
no straszne te 3-ki
6.
21:09 25-03-2009  ~Gość
W okresie Wielkanocy jaja są ważnym elementem tradycji, symbolizują życie. Nie kupujcie okrucieństwa - jajek z numerem "3", aby je wsadzić do koszyka jako pisankę! Pytaj się w sklepie o jajka bez okrucieństwa, z numerem "0", "1" lub "2".

Hodowla klatkowa to masowa produkcja jaj,nastawiona na maksymalizację wyników, kosztem jakości życia kur. Nioski są umieszczane po pięć sztuk w
klatkach o wymiarach 50 na 50 centymetrów. Na każdą przypada powierzchnia mniejsza od kartki formatu A4. Kury nigdy nie opuszczają klatki, nie mogą się
obrócić, rozprostować skrzydeł, nie mają kontaktu ze słońcem. Opisane warunki można porównać do zamieszkania przez osiem osób sześcioosobowej windy, z której nie można wyjść. Ciasnota wywołuje agresję u ptaków, która jest tłumiona przez sztuczne światło oraz obcinanie dziobów. Wiele ptaków przedwcześnie pada, a ich wygląd dalece odbiega od rysunków pulchnych kurek na
opakowaniach jajek.
7.
16:08 21-03-2009  Anka_
a mnie w cebulniu dobrze sie maluje..moze za malo dajesz tych lupinek...musi byc mocny wywar...i wkladaj ugotowane juz do cieplego wywaru..na pol godzinki...
mozna tez w ugotowanych obierkach po burakach..ladnie barwi...powodzenia
8.
10:47 18-03-2009  Monika36
W zeszłym roku bardzo chciałam zrobić tradycyjne wydrapywane pisanki, niestety efekt był mierny, ponieważ jaja nie chciały mi się dobrze ufarbować w skórce po cebuli. Czy tylko cebula nadaje się do barwienia? Znacie może jakąś inna naturalną metodę barwienia jaj? W tym roku juz nie dam za wygrana.

Niezbędnik »

Katalog ciuchówKalkulator BMI
Trendy 2012Dopasuj fryzurę
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZostań naszym ekspertem
dukeaeccnieruchomosci_wawzaneta1985nika weronika
dukeaeccnieruchomosci_wawzaneta1985nika weronika
Dołącz do naszego grona