Zadaj pytanie na forumZostań naszym ekspertem
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

Wieszjak.pl Panorama Firm |

uważam, że alby to zły pomysł - nie wszystkich na nie stać!!! a sukienkę można było kupić w komisie albo od kogoś używaną, za grosze | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gość 82.160.*.* |
Jak moje dziecko szło do komunii to ksiądz pytał kto chce za darmo albę liturgiczną, nie trzeba było nic płacić i jeszcze się prosił. Więc nie ściemniaj, bo taki strój nowy kosztuje tylko ok. 100 zł. | ||
linki reklamowe | |
Jak moja córka szła do Pierwszej Komunii to rodzice przegłosowali ,że bedą sukienki a nie alby.Ale większość mam miało sukienki po swoich starszych córkach albo od kogoś dostały. Ja niestety nie miałam sukienki i musaiałam kupić. Razem z dodatkami czyli sweterkiem , wianuszkiem ,rękawiczkami i butami zapłaciliśmy ponad 500 zł. Kuzynki córka szła do komunii w albie i wyszło to dużo taniej i przynajmniej ładnie to wyglądało ,bo dziewczynki miały jednakowe alby. Byłam też na Komunii u mojej chrześnicy tam mieli alby, ale znalazły się dwie mamusie ,które się nie zgodziły na to aby ich córki szły w albach | |||
Jednym słowem uważam ,że alby są lepsze i taniej to wychodzi niż sukienka.Przecież tą sukienkę dziecko ubierze na komunię ,biały tydzień i na rocznicę(9dni). | |||
Dla mojej córki bardzo ważne było, by mogła na komunię założyć sukienkę. Czy to źle, że dzieci chcą w tym niu wyglądać wyjątkowo? Jeśli sprawia to im przyjemność, nieludzkie wydaje mi się oszczędzanie na sukienkach czy garniturach i kupowanie alb. | ||
~mama 193.24.*.* |
U nas alby sa za darmo pożyczane z kościoła. Strój nie jest najważniejszy w tym dniu droga mamo. | ||
~tadeusz 83.30.*.* |
jezeli dziecko ma juz od kołyski wpojone,ze wyglad jest najwazniejszy to niech ie stroi,ale pozniej to juz nie daj o Panie Boze....bedzie tylko gorzej. stroj ma byc schludny ale najwazniesze jest to co niewidzialne i nie dla oka gosci !! | ||
linki reklamowe | |
~Karolina 83.30.*.* |
I Komunia w swoim założeniu nie jest okazją do okazywania swoich gustów dla dziecka najważniejszy powinien być jej wymiar duchowy a nie to w czym pokaże się w kościele będzie na to czas gdy córka będzie brała ślub | ||
~gość 83.30.*.* |
A ja ci muwię mamusiu że alby to złu pomysł | ||
~loki 77.253.*.* |
mi tam pomysl alb sie podoba - wszyscy wygladaja jednakowo a nie licytuja sie kto ma ladniejsze, lepsze, drozsze. sama alba jest tez tansza niz najtanszy garnitur/sukienka. dodatkowo kazda parafia ma swoj wzor i bez problemu mozna ja kupic (a ja np dostane od znajomej)uzywana - bez przesady, prezez tydzien to sie nie "wynosi" i jeszcze kilkoro dzieci spokojnie moze w tym wystapic. sukienke jak sie ktos upiera moze dziecku zalozyc na przyjecie komunijne(czesto spotykana praktyka). ja mlodemu kupie garnitur coby mi tej alby w pierwszy dzien nie zalatwil...:) | ||
| Newsletter Moda i Uroda - zamów | Kalkulator BMI |
| Trendy 2011/2012 | Dopasuj fryzurę |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |