szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick
* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
01:41 21-10-2010 ~gość
przyczyny strachu twojego i twojej siostry szukałbym np. w jakichś drobiazgach, naszyjnikach, obrazkach rzeczach które mogą mieć związek z szeroko pojętą magią, pozornie szczęściem(jakichś rzeczach które maja przynosić szczęście), muzyce o tematyce duchowej lub książek które poruszają tematytkę ezoteryczna! To wszystko ma związem z demonami! I jeśli sie tego nie pozbędziesz będziesz miała z tym problem. Tak wynika z Pisma Świętego! Nie jestem księdzem i nie chcę mięć nic wspólego nigdy z kośćiołem! Ale Biblię czytam bo jest najbardziej wartościową księgą jaką posiadamy! Znam wiele osób któe miały podobny p roblem do twojego! Ale gdy sie pzbyli tych rzeczy, o których nawet "nie wiedzieli" żę są powiązane z okultyzmem, osiągneki pełnię spokoju! Czytaj sama biblię a napewno doznasz spokoju!;] Na mnie i n amiliony ludzi to działa;]
2.
06:30 29-01-2010 ~natis
Ja sama jestem dzieckiem, mam 11 lat. Te zasady dość często się sprawdzają, jednak nie zawsze i nie w moim przypadku. Od jakiegoś czasu boję się zjawisk paranormalnych. Mama, babcia i każdy wmawiają mi w kółko to samo-duchy nie istnieją. Ja jednak nie zwracam na nie dużej uwagi i nadal się boję.Zdziwiło mnie jednak to, że dopiero tak jest od pewnego czasu. Wcześniej nie bałam się ich i śmiałam się dzień w dzień z mojej starszej siostry, która w środku nocy drżała ze strachu i zapalała małą lampkę na biurku, odsuwała kawałek rolety i musiała mieć psa pod łóżkiem oczywiście.Czasami sama nie rozumiem siebie i często próbuje wmówić sobie, że duchy nie istnieją i zastanawiam się co sprawiło, że zaczęłam w nie wierzyć. Gdy idę np. do kuchni i potem wraz z jogurtem wracam się do miejsca w którym byłam wcześniej, boję się, że nóż wyląduje mi w plecach i dlatego cały czas się odwracam ;p. Dzis na przyklad odłożyłam nóż i talerze po śniadaniu i jak już odchodziłam nóż uderzył o dno zlewu, jak się przestraszyłam, to aż mi serce podskoczyło! Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Mam na szczęście lub nieszczęście 2 obsesje, bo więcej nie chciałabym mieć. Druga obsesja to taka, że jak śpię na łóżku i myślę o tym że przychyla ono się w bok, to tak jest, znaczy się w mojej wyobraźni i czuję właśnie jakby się przychylało. To dwie przyczyny tego, że nie mogę w nocy spać. Na wskutek tych obsesji mam dziwaczne i straszne sny. To jest takie smutne, że nie mogę się nikomu zwierzyć, bo każdy bez przerwy to samo:
-"nie bój się, duchy wcale nie istnieją" - choćbym opowiadała z 15 minuy to i tak usłyszę ten krótki tekst... :/
3.
06:13 29-01-2010 ~gość
ijj
4.
00:38 19-07-2009 ~x
dobranc
5.
18:42 20-04-2009 ~za 2 drinki będę twoja
posłuchaj relaksującej muzyki, codziennie gdy wstaniesz wypij szklanke ciepłej wody. jeżeli naprawde nic ci nie pomaga to umów się na wizytę u lekarza. pójdź do specjalisty. jak ktoś chce to osiąnie swój cel.
6.
11:05 01-04-2009 ~gość
to nie zmuszaj się do spania i nie myśl o tym - zajmij się czymś. w końcu kiedyś zaśniesz
7.
19:40 29-03-2009 ~gość
na dobry sen najlepszy jest aktywny wypoczynek na świeżym powietrzu albo wysiłek fizyczny i padasz jak mucha!
8.
16:28 29-03-2009 ~Kinga
Ja wciąż niemogę zasnąć nawet po wprowadzeniu tych zasad do mojego życia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!