Przejdź do strony:
» Śluby nieletnich
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Uroczystości
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~paula
87.207.*.*

17:10 26-04-2010
Hej:) Mam 16 lat... Jestem w 4 mies. Ciazy =D z Chlopakiem jestem 3,5 roku... obecnie znajduje sie w placowce "Dom Matki i Dziecka" chcieli bysmy wziasc slub... moja Mama sie zgadza...
Ale czy On Musi Miec stala prace? skaczyl gim. ma tez skaczony kurs na wuzki widowe... a teraz bd robil nastepny kurs... czy jest mozliwosc bysmy wzieli slub?? jakie warunki trzeba spelniac by sad wyrazil zgode?? bardzo prosze o pomoc =((((
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~dziewczyna
195.238.*.*

18:19 15-05-2010
kochana ortografia się kłania
odpowiedz

linki
reklamowe

~Miki
89.74.*.*

11:54 16-05-2010
Hej mam taki problem w grudniu ukończę 16 lat i jest taka sprawa ze nie mam ciekawie w domu wiec chce jak najszybciej się z niego wyprowadzić jest pewna osoba która mnie kocha i mogla by ze mną wziąć ślub i mieszkać tylko on ma 36lat i jak to wszystko rozegrać???pomocy:(
odpowiedz
~Sweetprincess
79.190.*.*

14:46 26-05-2010
Cześć. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś mi odpowiedział na Moje pytanie. Mam taką sytuację,a polega ona na Tym, iż Moja Mama ma ograniczone prawa rodzicielskie za Moje wagary. A zaszłam w ciąże. Czy jeżeli Moja mama ma ograniczone prawa rodzicielskie to może po urodzeniu dziecko uznać za swoje. Czy zostaje nam tylko jedno wyjście spróbować złożyć wniosek o ślub do sądu?? Proszę o odpowiedz, ponieważ jest to dla mnie bardzo ważna sprawa!!
Z Góry dziękuje ;]
odpowiedz
~marta_palinger
213.180.*.*

13:47 02-08-2010
Witajcie ,jeśli jesteście niepełnoletni i chcecie sformalizować związek piszcie
m.wasiak2@tvn.pl
odpowiedz
~Aniutek
192.168.*.*

15:06 20-01-2011
Przeczytajcie tu

http://malzenstwo.wieszjak.pl/zawarcie-malzenstwa/266302,Za-mlodzi-na-zawarcie-malzenstwa---konieczne-zezwolenie.html
odpowiedz
~Aniutek
192.168.*.*

15:07 20-01-2011
I tu

http://malzenstwo.wieszjak.pl/zawarcie-malzenstwa/261193,Kiedy-maloletni-uzyska-zezwolenie-na-zawarcie-malzenstwa-.html
odpowiedz

linki
reklamowe

~Aniutek
192.168.*.*

15:08 20-01-2011
I tu o nieletnich w ciąży

http://dziecko-i-prawo.wieszjak.pl/sprawy-rodzinne/211025,Nieletnia-w-ciazy.html
odpowiedz
~wj2
82.39.*.*

02:02 01-02-2012
Za wydanie pisma 100zł>? To jest demokracja? Państwo prawa? Ważna jest niezawisłość sądów? czy kasa prawników? Wracając do tematu, ważne aby młode osoby nauczyć co to jest miłość, jaką wartość powinna mieć rodzina, a tego nie nauczy większość nauczycieli, a tym bardziej prawników decydujących o możliwości zawarcia związku. Natomiast odnośnie wpływu kościoła, wg mnie kościół odszedł zbyt daleko od nauk apostołów, stąd problem odpowiedniego dystansu do życia świeckich, a zbytnie dążenie do bogactwa. Przytoczę tu słowa apostoła Pawła: Jeśli ktoś dąży do biskupstwa, pożąda dobrego zadania. Biskup więc powinien być nienaganny, mąż jednej żony2, trzeźwy, rozsądny, przyzwoity, gościnny, sposobny do nauczania, nie przebierający miary w piciu wina, nieskłonny do bicia, ale opanowany, niekłótliwy, niechciwy na grosz, dobrze rządzący własnym domem, trzymający dzieci w uległości, z całą godnością. Jeśli ktoś bowiem nie umie stanąć na czele własnego domu, jakżeż będzie się troszczył o Kościół Boży? Aby nikt nie został skrzywdzony, chciałbym aby sercem kierowali się tak rodzice jak i sędziowie, a rząd niech lepiej nie wspomina o nakładach na sądownictwo, raczej na chciwość, przy wyciąganiu łapy po kasę za wszystko.
odpowiedz
~wj2
82.39.*.*

02:03 01-02-2012
Za wydanie pisma 100zł>? To jest demokracja? Państwo prawa? Ważna jest niezawisłość sądów? czy kasa prawników? Wracając do tematu, ważne aby młode osoby nauczyć co to jest miłość, jaką wartość powinna mieć rodzina, a tego nie nauczy większość nauczycieli, a tym bardziej prawników decydujących o możliwości zawarcia związku. Natomiast odnośnie wpływu kościoła, wg mnie kościół odszedł zbyt daleko od nauk apostołów, stąd problem odpowiedniego dystansu do życia świeckich, a zbytnie dążenie do bogactwa. Przytoczę tu słowa apostoła Pawła: Jeśli ktoś dąży do biskupstwa, pożąda dobrego zadania. Biskup więc powinien być nienaganny, mąż jednej żony2, trzeźwy, rozsądny, przyzwoity, gościnny, sposobny do nauczania, nie przebierający miary w piciu wina, nieskłonny do bicia, ale opanowany, niekłótliwy, niechciwy na grosz, dobrze rządzący własnym domem, trzymający dzieci w uległości, z całą godnością. Jeśli ktoś bowiem nie umie stanąć na czele własnego domu, jakżeż będzie się troszczył o Kościół Boży? Aby nikt nie został skrzywdzony, chciałbym aby sercem kierowali się tak rodzice jak i sędziowie, a rząd niech lepiej nie wspomina o nakładach na sądownictwo, raczej na chciwość, przy wyciąganiu łapy po kasę za wszystko.
odpowiedz
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

Katalog ciuchówKalkulator BMI
Trendy 2012Dopasuj fryzurę
Szukaj wśród 221 742 oddziałów lub poradni

Społeczność »

Zadaj pytanie na forum
Ekspert wieszjak.pl

Żaneta Pawlak

Mistrz Polski w przedłużaniu i zagęszczaniu włosów 2010.
Zostań naszym ekspertem
dukeaeccnieruchomosci_wawzaneta1985nika weronika
dukeaeccnieruchomosci_wawzaneta1985nika weronika
Dołącz do naszego grona